pensiunea Flori Sibiel pensiune Sibiel
pensiune in Sibiel
pensiune Sibiel

Sibiel

cazare in sibiel

In imprejurimi,
Se pot vizita cetatile medievale din judetul Sibiu: Cisnadioara, Slimnic, ruinele cetatii dacice de la Tilisca.
In orasul Sibiu, Capitala Culturala Europeana in 2007, se pot vizita o serie de obiective turistice: Palatul Brukenthal, Turnul Sfatului, Biserica Evanghelica, Biserica Catolica, Biserica Ursulinelor, Catedrala Ortodoxa, Zidul Cetatii, Pasajul Scarilor, Podul Mincinosilor, Casa Luxemburg, Casa Artelor, Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiinte ale Naturii, Muzeul "Franz Binder", Complexul National Muzeal "Astra" (cel mai mare muzeu al satului din tara si al doilea ca marime din lume) ... si multe altele.

Muzeul de icoane pe sticla,
Muzeul de icoane pe sticla Zosim Oancea, realizat in 1969 din donatii publice este cel mai mare muzeu de icoane pe sticla din Europa. Muzeul cuprinde o valoroasa colectie de icoane pe sticla si lemn, ceramica populara, piese de mobilier, textile de casa si carti foarte vechi.

Biserica din Sibiel,
Biserica are hramul "Sfintei Treimi" si a fost declarata monument istoric in anul 1924; aceasta dateaza din secolul al XVIII-LEA (construita in 1765), iar pictura in fresca s-a realizat intre anii 1774-1775 de catre Stan Zugravul.

Manastirea Sibielului,
Urcand 5 km din Sibiel in munte pe albia muntelui, se poate vizita manastirea numita "Chilii" ce dateaza si ea de la inceputul secolului al XVIII-a.

Troitele,
De-alungul satului se insira trei troite zidite din piatra si caramida, datand de peste 150 de ani (1803, 1814, 1817) cu pictura in fresca si cruci de lemn in interior.

Cetatea Feudala - Salgo,
Situata pe dealul Cetate - a fost mentionata documentar la 1383 si facea parte din sistemul de aparare al granitei de sud-est al Transilvaniei.

 
2007 (c) - Costandel Vasile - Pensiunea Flori - Sibiel nr.27 str. Unghiului, jud. Sibiu
   

creare site web-director.ro - Director web Romania

Cazare la pensiune in Sibiu - Casa Micu